Blå

Rød

Fornuft – selvkontrol – eftertænksomhed – tålmodighed – diplomatisk snilde

Farvens tema:

Evne til at træffe valg samtidig med at have viljestyrke – Evne til at formidle – Evne til at have det totale forkromede overblik

I balance:

Udtrykker sig ved at have det forkromede overblik. Det er den fødte leder, og intet bliver overladt til tilfældighederne. Blå personer er tillidsvækkende og opmærksomme, og de er geniale formidlere.

I ubalance:

Er arrogante, nedladende og bedrevidende. De er hånlige og forsøger du at trodse en negativ blå, er magtkampen startet. De vil manipulere med diskussionen, så du kommer til at fremstå som en tåbe

Udseende:

Blå personer har typisk en rank stolt kropsholdning, en knejsende nakket og et forsigtigt smil om munden. Der er en vis kølighed over de blå. De har kontrol over deres krop, og laver sjældent pludselige bevægelser. De er bevidste om hvordan de bruger kroppen til at formidle deres budskab. Tøjstilen er klassisk, ofte konservativt, gerne mærkevarer. For mænd er det jakkesæt og for kvinder spadseredragt, helst i dæmpede neutrale farver.

Job:

Erhvervsledere, børsmæglere, bankfolk, ejendomsmæglere, politikere, religiøse ledere, entreprenører, historikere, lærer, arkæologer, kunsthandlere

Fritid:

Vin, fransk kogekunst, auktioner, antikviteter, bøger, teater. Sportsgrene som golf, tennis, polo osv.

Kærlighed:

Den blå person vil gerne være den, der bestemmer hvordan tingene forløber. Føler den blå sig ovenpå, vil han/hun være en god sparringspartner. Den blå kan være seksuelt avanceret, blot vedkomne hele tiden kan have styringen.

Kendetegn:

En blå person er god til at bevarer roen og kan med sin kølighed, hurtigt få dig til at føle dig lille. Blå er god til at sætte folk på plads, med deres autoritære udstråling. De er meget troværdige og kompetente, og får altid gjort noget ved det de har sat i gang. Den blå er professionel til fingerspidserne, så det at holde følelser og forretning adskilt, er en del af jobbet. Ofte sættes jobbet over privatlivet.

Styrk den blå energi ved at bruge den blå farve i din påklædning, klæd dig stiligt, enkelt og klassisk. Ryd op i dit hjem, sørg for orden. Bevar en rank kropsholdning, tænk over hvordan du virker. Vær præcis i alt hvad du foretager dig, få struktur i dit liv. Vær økonomisk, tænk kvalitet frem for kvantitet. Læs bøger om økonomi og personlig styring. Planlæg din tid og dine indsatser.

For at dæmpe den blå energi ved at bruge gul farve, for meget blåt kan give kølighed og reserverthed, den gule farve giver mere varme og udadvendthed. Vær mere tolerant, se menneskers forskellighed som en styrke frem for en svaghed.