Rød

Rød

Viljestyrke - handlekraft livsappetit - dynamik - udadvendthed

Farvens tema:

Familiens sikkerhed – Evnen til at forsørge sig selv og familien – De reproduktive drifter.

I balance:

Robust både fysisk og psykisk. En person med god jordforbindelse, der har fat i sig selv, og ikke er til at hyle ud af den. En skovl er en skovl…

I ubalance:

Kan have primitive træk, hvilket ofte viser sig fysisk. Den ellers robuste fremtoning ødelægges af, at energien bliver udflydende, og kroppen bliver fed og dvask. De kan mødes i rockermiljøet eller på de lokale værtshuse.

Udseende:

Lidt korpulent eller muskuløs, lidt firskåren. Mændene har en maskulin udstråling. De føler sig godt tilpas i deres krop. De holder af at klæde sig afslappet helst i fritidstøj, som cowboy bukser og vandrestøvler. Eller stramme T-shirts og jeans, kropsnært og udfordrende. Gerne et lidt råt look med læderjakke og bikerboots. Kvinderne er gerne sexede og udfordrende.

Job:

Job der kræver fysisk styrke og mod som f.eks. brandmand, politimand, bokser, udsmider, bartender, håndværker, skovarbejder og landmand. Job der kræver handlekraft og dynamik som iværksætter, slagter, grønthandler, sælger, danser, balletdanser.

Fritid:

Masser af sport, som fodbold, boksning, rugby, vægtløftning, body building og kampsport. Vandring, klatring og fysisk krævende dans.

Kærlighed:

Røde personer har stærke drifter, måske kan de lide at afprøve fysiske grænser og smertetærskler altså S/M. De er sjældent til forspil og elskov i timevis. De tænder meget på det visuelle, mere end på hvad de hører eller sanser. De er ligefremme og ærlige, komplimenter er ikke deres stærke side, og heller ikke undskyldninger. Røde personer kan være meget jaloux. De er ikke gode til at tale om følelser, og konflikter vil de helst klare med heftig elskov eller sportsudfoldelser.

Kendetegn:

Mennesker med energi og gå-på-mod, meget arbejdsomme og udholdende. De giver udtryk for deres mening uden at lægge noget i mellem. De er meget ligefremme og direkte. De elsker grov humor under bæltestedet, og det bliver svært at få en rød til at rødme. Røde kan have et voldsomt temperament, de er meget lidenskabelige og har stærke drifter. De er meget fikseret på det materielle, de lægger ofte mere vægt på penge og døde ting, end på følelser, det er mere konkret at forholde sig til.

Styrk den røde energi ved at være fysisk aktiv, plej din krop, træn dine muskler. Få godt med proteiner både fra kød og grøntsager. Vær handlekraftig, se enkelt og ukompliceret på livet, vær realistisk.

For at dæmpe den røde energi brug violet farve, der kan hjælpe den røde til at tænke stort, nyt, visionært og fremtidsorienteret. Pas på med kun at fokusere på materielle ting, vær åben for andre muligheder. Tænk før du taler, og prøv at mærke efter, i stedet for at lade dine instinkter styre dig.