Gul

Rød

Intellektuel – iderigdom – optimisme – livsglæde

Farvens tema:

Selvværd og selvtillid – Ansvarlighed mht. til at træffe beslutninger – Personlig ære – Koncentration og indlæring.

I balance:

Er evigt stræbende og målrettet. De ses i forretningerne med en huskeseddel i den ene hånd, et barn og en mobiltelefon i den anden – ivrigt debatterende. Den gule spilder ikke tiden, men stræber hele tiden efter at udforske, udvikle og få indsigt.

I ubalance:

Kan være emsige morakkere. Pga. deres ekstreme energiniveau og iderigdom er de utrolig energiske og utålmodige. De bliver let irriteret og styrende, og de er meget følsomme overfor kritik.

Udseende:

Den gule person vil fremad i verden, de har hurtige bevægelser, målrettet gang og et søgende blik. De har en forkærlighed for smart tøj som samtidig er praktisk, de vil jo ikke have deres bevægelsesfrihed begrænset.

Job:

Gule er ofte tiltrukket af mentalt udfordrende arbejde som arkitekt, bogholder, analytiker, forsker, IT-medarbejder, ingeniør, psykiater, kirurg, projektleder, bibliotekar, politiker.

Fritid:

Bøger – gerne faglitteratur, film, udstillinger, computer o lign. Det overordnede mål er ny viden, så du finder dem ofte på uddannelser som, sprogkurser, PC-kurser, Merkonom osv. Løb er favorit sporten, den er praktisk og man er ikke afhængig af et fast tidspunkt.

Kærlighed:

Den gule vælger med omhu sin partner, vedkomne skal passe ind i familieforholdene og være jævnbyrdig uddannelsesmæssigt og intelligensmæssigt. Det er vigtigt hvordan vedkomne tager sig ud i andres øjne. Partneren skal kunne leve op til de mange krav, som den gule selv har til livet. Kan partneren ikke sætte sig i respekt, vil den gule kede sig og blive nedlandende og kontrollerende. Gule tænder på intelligens.

Kendetegn:

Gule personer er rappe i replikken, hurtigt opfattende og hele tiden et skridt foran. De er altid i gang med noget nyt, der omsættes viden og fakta i højt gear. De kan være meget inspirerende at være sammen med, men også ekstremt irriterende. Gule har meget personlig power, de stiller høje krav både til sig selv og andre. De er evigt stræbende efter nye ting, ideer og viden og skal hele tiden stimuleres intellektuelt, ellers kommer de til at kede sig.

Styrk den gule energi ved at sørge for at farven gul er i dit hjem og helst på din arbejdsplads. Tilegn dig ny
brugbar viden. Læs gode bøger – brug tid på at læse hver dag. Indfør praktiske og effektive forbedringer i dit liv. Vær selektiv med hvordan du udnytter din tid.

For at dæmpe den gule energi brug blå farve, der kan afstresse og køle det pulserende og hektiske gule
menneske. Blå giver det kølige overblik. Prøv at slappe lidt af, accepter at andre mennesker ikke har samme behov for intellektuel stimulans som dig.

Lad være med at tage arbejde ud af hænderne på andre, de når det nok.